1.11.2012

Active for Live

Suomessa on käynnissä hyvinvointipalvelun pilottiprojekti Active for Life, jossa autetaan yrityksiä kehittämään markkinoille palveluita, tuotteita tai ratkaisuja ikäluokalle 55+ tai tuunaamaan olemassa olevaa tarjontaa tuolle kohderyhmälle. Active for Life -ohjelman tavoitteena on auttaa yrityksiä rakentamaan uusia liiketoimintapalveluja ikääntyville sekä tukea yrityksiä markkina-alueen laajentamisessa Itämeren alueelle. Ohjelmassa on yhteistyössä mukana myös Itämeren maiden kehitysyhtiöitä.



Lähellä eläkeikää olevan, suuren ikäluokan kulutustottumukset eroavat selvästi vanhempien ikäluokkien kulutustavoista. 55+ -vuotiaat haluavat investoida omaan hyvinvointiinsa, mutta heille suunnattuja tuotteita ja palveluja ei ole riittävästi. Kohderyhmänä 55+ -vuotiaat ovat pääsääntöisesti hyvin toimeentulevia ja aktiivisia - myös eläkkeellä ollessaan. Näistä elementeistä syntyy merkittäviä liiketoimintamahdollisuuksia yksityisille yrityksille. Active for Life -ohjelma pyrkii synnyttämään hyvinvoinnista uutta liiketoimintaa tälle kohderyhmälle (wellbeing business accelerator), mikä parantaa myös kohderyhmän täysipainoisen elämän laatua.



Active for Life -ohjelmassa on tunnistettu kohderyhmän tarpeita, joihin pohjautuen järjestetään yrityksille avoimeen innovointiin perustuvia työpajoja. Työpajoissa keskustellaan uusista kaupallisista hyvinvointipalveluista ja -ratkaisuista yhdessä yritysten edustajien kanssa. Ohjelmaan mukaan lähtevät yritykset pääsevät verkottumaan Itämeren alueen yritysten kanssa ja tarkoituksena on luoda kumppanuuksia oman kilpailukyvyn vahvistamiseksi. Samalla kumppanuudet sekä ohjelmaa toteuttavien kansainvälisten kehitysyhtiöiden verkostot tukevat yritysten kotimarkkinoiden laajentamisessa Itämeren alueelle. Yrityksille tarjotaan tukea liiketoiminta- ja kumppanuusmallien luomisessa ja uuden liiketoimintaidean testauttamisessa yhdessä Aasian kohdemaassa.



Active for Life -ohjelma on yrityksille ilmainen. Ohjelmaan mukaan lähteneet yritykset pääsevät alkuvuodesta 2013 verkottumaan muiden maiden yritysten kanssa sekä yhdessä innovoimaan ja työstämään ideoita uusista kaupallisista hyvinvointipalveluista kohderyhmälle. Ohjelman tiedotustilaisuuksissa esitellään ohjelman tarkempi kulku sekä avataan ja pohditaan kohderyhmältä saatuja signaaleja heidän tarpeistaan. Yrityksillä on myös mahdollisuus esittää toiveita ohjelman sisällöstä.



Järjestämme hankkeesta avoimen informaatiotyöpajan Jyväskylässä, Tampereella ja Helsingissä (ohessa kutsu) ja ilmoittautumislinkit ohessa:



Uutta liiketoimintaa hyvinvointialalle -työpajat ja ilmoittautuminen:



·         Tampere 15.11 klo 13–16 | Ravintola Teerenpeli, Hämeenkatu 25, Tampere

Ilmoittautuminen Tampereen tilaisuuteen <http://www.webropolsurveys.com/S/2C70AE0EBDAF9EA6.par>



·         Helsinki 29.11 klo 13–16 | Kiasma, Mannerheiminaukio 2, Helsinki

Ilmoittautuminen Helsingin tilaisuuteen <http://www.webropolsurveys.com/S/4A75EB95348818DC.par>



Tilaisuuksiin saapuvat kohdeyritykset voivat edustaa mahdollisimman heterogeenistä ryhmää. Eli paikalla toivotaan, niin isoja kuin pk-yrityksiä, myös julkisten organisaatioiden edustajat ovat tervetulleita. Vaikka kutsussa puhutaan hyvinvointialan paleluista, niin myös erilaiset teknologiayritykset  sopivat mainiosti tuolla kohderyhmällekin, kunhan tarkastelu näkökulma on avoin ja innovatiivinen ja sovellutus voisi olla hyvinvointiin liittyvä:



-          teknologia tuoteyritykset

-          palveluyritykset

-          hyvinvointi laajasti käsittäen kaikki hyvinvoinnin osa-alueet:

-          sosiaalinen yhdessä olo

-          matkailu

-          elämykset

-          oppiminen

-          tarkoituksen mukainen eläminen, toisten auttaminen

-          terveellinen elämäntapa

-          hemmottelu

-          jne…

 

Ystävällisin terveisin

Niko Lönn

Project Manager

FinnMedi Oy

Biokatu 14, 33520 Tampere, Finland

Mobile +358 40 515 9019

Fax +358 3 3116 4029

niko.lonn@finnmedi.com <mailto:niko.lonn@finnmedi.com>

www.finnmedi.com <http://www.finnmedi.com/> 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti