17.2.2013

Ekopaasto - kampanja 2013

Ekopaasto 2013

Jenni HaukioEkopaasto-kampanja (13.2.-30.3.2013) haastaa suomalaisia pienentämään hiiljalanjälkeään ja pohtimaan, mitä kohtuullisuus omassa elämässä merkitsee. Kampanjan suojelija on rouva Jenni Haukio.
"Mitä useampi suomalainen lähtee mukaan Ekopaastoon, sitä suuremman muutoksen voimme yhdessä saada aikaiseksi – rakkaudesta yhteiseen ympäristöömme."
- Jenni Haukio - (lue kampanjatervehdys)


Kokeile ekopaastoa ja tarkista elämäntapasi!


Ekopaastokuvat ja graafit
Elämäntapa- ja kulutusvalinnoilla on suuri merkitys aiheuttamiimme kasvihuonekaasupäästöihin, mutta miten päästöjä voi oikeasti pienentää? Ekopaasto kannustaa kokeilemaan, miten oma arki sujuisi elämäntapoja tarkistamalla. Näin on helpompi löytää myös pysyviä keinoja ilmastopainon keventämiseen.

Löydä samanhenkisiä kanssapaastoajia

Kulutuksen ympäristövaikutuksia kannattaa lähteä vähentämään samanhenkisten ihmisten kanssa keskustellen. Jokainen on oman elämänsä paras ekspertti ja löytää itse parhaat keinot tehdä ilmastotekoja.
Asiantuntijoiden tehtävänä on kertoa mittaluokista ja oikaista vääriä uskomuksia. Tälle sivustolle on koottu runsaasti ideoita, joista voit kehittää oman paastoreseptisi. Netistä vinkkejä löytyy lisää.
Keskivertosuomalaisella suurimmat ilmastopäästöt syntyvät lämmityksestä, kuluttamisesta, liikkumisesta ja ruuasta. Suomen ympäristökeskus seurasi neljän perheen yrityksiä vähentää kasvihuonekaasupäästöjä. Erot olivat hämmentävän suuria: kasvihuonekaasupäästöt vaihtelivat välillä 1,4 - 14 tonnia vuodessa.
Vaikeimpia tinkimiskohteita esimerkkiperheillä olivat lomalennot, liha ja talviaikaan kasvatetut tomaatit. Autoilua ja kodin lämmitystä oli helpointa vähentää. Jokainen perhe löysi kuitenkin omat keinonsa.

Ota isoja ja pieniä askelia

Tehokkainta on puuttua isoihin asioihin, esimerkiksi vaihtaa ilmastoystävällisempään lämmitysjärjestelmään tai lisätä talon eristystä. Mutta tärkeitä ovat myös pienet päivittäiset valinnat, kuten pyöräily ruokakauppaan autolla ajon sijaan.

Fiksu tuote voi paastota puolestasi

Ekopaastoa voi toteuttaa myös laittamalla fiksut tuotteet ja palvelut paastoamaan puolestasi. Vihreään teknologiaan voi investoida esimerkiksi ostamalla kodin energiatehokkuutta lisääviä älysovelluksia.
Tällaisella toiminnalla lisäät ilmastoystävällisten tuotteiden ja palveluiden kysyntää. Näin kuningaskuluttaja voi tukea kestävän talouden työpaikkojen syntymistä, millä luodaan myös uusia vientimahdollisuuksia.

Lisätietoa: www.ekopaasto.fi,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti