18.1.2013

Yrittäjävoimaa-tapahtuma kokoaa hyvinvointialan yrittäjät yhteen ympäri Suomea

 Yrittäjävoimaa


Hyvinvointialan yrittäjät ympäri Suomea kokoontuvat yhteen Yrittäjävoimaa-tapahtumaan Hämeenlinnan Verkatehtaalle 31.1.–1.2.2013. Pääministeri Jyrki Katainen toimii tapahtuman suojelijana. Hyvinvointiala on tulevaisuuden kasvuala, joka tarjoaa uusia yrittämisen mahdollisuuksia. Kasvun edellytyksenä on tiivis yhteistyö yrittäjien ja toimijoiden välillä.

Valtaosa hyvinvointialan yrityksistä on mikro- ja pk-yrityksiä. Yrittäjävoimaa-tapahtumalla vastataan alan yrittäjien toiveeseen päästä verkostoitumaan muiden yrittäjien kanssa. Mahdollisuus hyvien toimintamallien ja käytäntöjen jakamiseen on koko hyvinvointialan kehittymisen kannalta keskeistä. Työn luonteen vuoksi yhteistyö toisten toimijoiden kanssa on melko vähäistä. Hyvinvointialan yhteiset haasteet, kuten kasvuyrittäjyys ja palvelutarpeisiin vastaaminen, vaativat kuitenkin yhä enemmän yhteistyön tekemistä.

– Tarve tapahtuman järjestämiseen on lähtenyt Kansallisessa hyvinvointiverkostossa mukana olevien alueiden yrittäjiltä eli tapahtumassa vastataan suoraan yrittäjien toiveeseen. Heillä oli verkostoitumistarve, koska työ on usein yksinäistä ja alalla on paljon pieniä yhden hengen yrityksiä, Kansallisen Hyvinvointiverkoston verkostokoordinaattori Outi Myllymaa Kehittämiskeskus Oy Hämeestä kertoo.
– Kävijät saavat tapahtuman nimen mukaisesti voimaa omaan yrittäjän arkeen, mutta myös voimaa yrittämiseen yhteistyöstä muiden kanssa, Myllymaa tiivistää.

Hämeenlinnassa kuullaan huippupuhujia

Torstain esiintyjäkaarti koostuu uudenlaisen ajattelun persoonista. Pappi ja kirjailija Jaakko Heinimäki kertoo muutoksesta, arvoista ja arjesta.  Tähtitieteilijä, professori Esko Valtaoja haastaa kuulijansa ja käsittelee tulevaisuuden trendejä. Maailmankuulu räppäri Signmark kertoo miten hän piti kiinni unelmastaan tulla viittomakieliseksi räp-tähdeksi. Signmark on esiintynyt jo yli 20 maassa ja miljoonille katsojille televisiossa. Perjantaina luennoiva Paula Heinonen on kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ja funktionaalisen lääketieteen osaaja. Paula on tehnyt mm. Terveyden Tukipilarit -radio-ohjelmaa sekä auttanut lukuisia kuulijoita ja asiakkaita parantamaan omaa terveyttä ja hyvinvointia.

Tapahtumassa tarjolla asiantuntijatietoa

Tapahtuman messutorilla on virkistyksen lisäksi tarjolla asiantuntijatietoa. Tietoa saa muun muassa omistajanvaihdoksista, kansainvälistymisestä, yritystuista sekä työehtosopimuksista ja lupa-asioista. Messutorilla esittäytyvät myös alan yrittäjät ja yhdistykset. Mukaan asiantuntijoina ovat lähteneet esimerkiksi Finpro, TEKES ja MEK.
Yrittäjävoimaa-tapahtumassa näkyy vahvasti paikallinen osaaminen ja lähiruoka. Verkatehtaalla ravintolapalveluista vastaava Kanresta on lähtenyt yhteistyöhön mukaan ja koonnut lähituottajien raaka-aineista hämäläisen iltabuffetin, myös lounaan tarjonta on lähellä tuotettua. Tapahtuman päätteeksi vieraat saavat kotiin viemiseksi seudulla tuotetun lämpimäisen. Mukana tapahtuman suunnittelussa, somistuksessa ja toteutuksessa ovat Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijat.

Odotettavissa uudenlaista yhteistyötä

Hyvinvointiala yhdistetään usein vain hoito- ja hoiva-alaan. Hyvinvointiala nähdään laajemmin linkittyen myös matkailu-, liikunta- ja kulttuurialaan ja terveelliseen lähiruokaan. Näistä rajapinnoista on löydettävissä paljon uusia yrittämisen mahdollisuuksia.
– Eri alojen yrittäjät pääsevät vaihtamaan keskenään ajatuksia, kokemuksia ja ideoita. Toivomme, että tapahtuma synnyttäisi alalle uusia, innovatiivisia yhteistyömalleja, Outi Myllymaa sanoo.


Lisätietoja tapahtumasta: Eija Tiura, projektipäällikkö, p. 050 539 9111, eija.tiura@kehittamiskeskus.fi, www.kehittamiskeskus.fi/yrittajavoimaa

Lisätietoa Kansallisesta Hyvinvointiverkostosta: Outi Myllymaa, verkostokoordinaattori,  p. 045 127 1706, outi.myllymaa@kehittamiskeskus.fiwww.kokohyvinvointi.fi, http://kokohyvinvointi.blogspot.fi


Kansallinen Hyvinvointiverkosto kehittää hyvinvointialaa kumppanuuksien pohjalta hakien uusiutumiskykyä rajapinnoilta teknologiasta ja kansainvälisyydestä. Verkostossa on mukana 22 aluetta eri puolilta Suomea. Verkostoa luotsaa Hämeenlinnan seudun elinkeinoyhtiö Kehittämiskeskus Oy Häme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti