13.3.2013

"Iloa ja toimintaa arkeen!" 11.4.

1)     Vielä ehdit mukaan KÄKÄTE-seminaariin

KÄKÄTE-seminaariin on ilmoittautunut jo kymmeniä erilaisten järjestöjen, kuntien, palvelutalojen, kotihoidon sekä ammattikorkeakoulujen edustajia kuulemaan ja keskustelemaan ilon ja toiminnan tuomisesta ikäihmisten arkeen teknologian avulla. Lisäksi paikalla on yrityksiä ja hankkeita kertomassa ideoistaan ja kokemuksistaan. Paikat Bottan salissa hupenevat nopeasti, mutta vielä ehdit!

Ilmoittaudu mukaan seminaariin 25.3. mennessä verkkosivujemme tapahtumakalenterin kautta: Iloa ja toimintaa arkeen!

Yritysten edustajat: Jos olet kiinnostunut esittelemään tuotettasi tai palveluasi seminaarissa, ota yhteyttä Kristina Forsbergiin, kristina.forsberg@vtkl.fi, 050 597 0069. Esittelypaikka on maksuton, mutta sen edellytyksenä on, että yritykselläsi on valmis, markkinoilla oleva tuote tai palvelu, joka sopii seminaarin teemaan. Jos kiinnostuneita yrityksiä on enemmän kuin voimme ottaa mukaan, KÄKÄTE pidättää oikeuden valita seminaarin kokonaisuuteen parhaiten sopivat yritykset.


2)     Seminaari: Toimintakykyä tukevat välineet ja ratkaisut -tietokanta Suomeen? Kaikki tieto kansalaiselle ja ammattilaiselle samassa paikassa. 15.5.

KÄKÄTE-projekti on mukana yhteistyössä, jossa joukko eri alojen toimijoita on alustavasti selvittänyt mahdollisuuksia kansallisen apuvälinetietokannan luomiseen. Maailmassa on jo lukuisia toimivia apuvälinetietokantoja. Ne ovat kukin syntyneet eri tavoin, mutta palvelevat nykyään sekä ammattilaisia että apuvälineitä tarvitsevia kansalaisia. Tietokannoista löytyy vastaus moniin kysymyksiin: millaisia välineitä on saatavilla, miten ne toimivat tai mistä niitä saa. Niissä on tietoa myös muista toimintakykyä tukevista välineistä ja ratkaisuista kuin varsinaisista apuvälineistä sekä tiedot apuvälinepalvelujen tarjoajista. Suomesta tällainen tietokanta puuttuu, vaikka sen tarve on jo pitkään tiedostettu.

TERVE SOS 2013 -tapahtuman yhteydessä 15.5.2013 järjestetään seminaari, jossa esitellään alustavan selvitystyön tuloksena syntynyt luonnos suomalaisesta tietokannasta. Seminaarissa kuulemme lisäksi, millainen on tanskalainen apuvälinetietokanta: miten se rakennettiin ja miten sitä ylläpidetään. Kuulemme myös koosteen jo olemassa olevien tietokantojen toiminnasta, kenelle ne on tehty ja mitä tietoa niistä löytyy.  Seminaarissa on mahdollisuus osallistua tämän uuden suomalaisen tietokannan visiointiin ja kehittämiseen – tule kertomaan toiveistasi ja tarpeistasi!

Tutustu alustavaan ohjelmaan KÄKÄTE-projektin verkkosivustolla: Toimintakykyä tukevat välineet ja ratkaisut -tietokanta Suomeen?

Seminaari on maksuton. Sitovat ilmoittautumiset viimeistään 26.4. KÄKÄTE-projektin verkkosivuston kautta (tarkemmat ohjeet tulevat myöhemmin).


3)     KÄKÄTE esillä Kokeilupisteessä

Kokeilupiste tarjoaa kirjaston kävijöille mahdollisuuden kokeilla arkea helpottavia ratkaisuja, keksintöjä ja palveluja kirjastossa. Huomisen arki -hankkeen toteuttamat Kokeilupisteet kiertävät vuosina 2012–2014 Uudenmaan alueen kirjastoissa, joissa on vuosittain yhteensä yli 15 miljoonaa käyntiä. Hankkeen pysyvänä näyteikkunana toimii Lasipalatsin Kokeilupiste. Nyt myös KÄKÄTE-julkaisuihin voi tutustua osana Kokeilupistettä.

Lue lisää: Kokeilupiste

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti