28.9.2011

Ikäinstituutti kutsuu kuntia mukaan Voimaa vanhuuteen -ohjelmaan

Joulukuussa 2011 valitaan hakemusten perusteella 8-10 kuntaa kolmivuotiseen kehitystyöhön. Haku on kohdennettu ensisijaisesti suuremmille kunnille (yli 50 000 asukasta). Valituiksi voivat kuitenkin tulla myös pienemmät kunnat, jotka täyttävät mukaantulokriteerit.

Hakuaika 15.9.-2.12.2011

Voimaa vanhuuteen -ohjelman toisen viisivuotiskauden tavoitteena on juurruttaa ja levittää ensimmäisessä vaiheessa kehitettyjä iäkkäiden terveysliikunnan hyviä toimintatapoja uusiin kuntiin. Kunnat saavat työnsä tueksi Ikäinstituutin toteuttaman laajan mentorointiohjelman. Kunnille ei myönnetä erillistä rahoitusta. Kuntien kannattaa varata henkilötyöpanoksen lisäksi varoja mm. koulutuksiin liittyviin matka- ja majoituskuluihin.

Mukaantulokriteereitä ovat

  • Hakijana on kunta/yhteistoiminta-alue.
  • Kunnilta edellytetään sitoutumista kolmivuotiseen kehitystyöhön.
  • Kehitystyön toteutus tapahtuu sosiaali- ja terveystoimen, liikuntatoimen ja teknisen toimen sekä asiasta kiinnostuneiden järjestöjen ja muiden tahojen kanssa.
  • Kunta on koonnut tai voi osoittaa poikkisektoraalisen työryhmän tähän työhön.
  • Sosiaali- ja terveystoimi, liikuntatoimi ja järjestökenttä ovat nimenneet työntekijöistään/jäsenistään yhteyshenkilön.
  • Lopullinen kuntavalinta edellyttää kunnanhallituksen tai asiasta vastaavan lautakunnan päätöstä.

Etusijalla haussa ovat kunnat, joiden väestöennuste painottuu iäkkäisiin ja jotka näkevät tärkeäksi kehittää kotona asuvien, toimintakyvyltään heikentyneiden iäkkäiden ihmisten (+75) liikunta- ja liikuntaneuvontapalveluita.

Vuonna 2010 ohjelmaan valittiin 13 kuntaa:
Hämeenlinna, Iitti, Jalasjärvi-Ilmajoki-Kurikka (JIK-peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä), Juva-Joroinen-Rantasalmi (JJR-kunnat), Kemiönsaari, Kokkola, Kustavi, Kuusamo ja Sastamala. Kehitystyö näissä kunnissa on käynnistynyt hyvin.

Keväällä 2011 ohjelmaan valittiin Alavus, Hanko, Juuka, Keuruu, Kokemäki, Liperi, Loviisa, Nurmes, Peruspalvelukuntayhtymä Selänne (Haapajärvi, Kärsämäki, Pyhäjärvi ja Reisjärvi), Ranua ja Ähtäri.

Lisätietoja hausta osoitteessa
http://www.voimaavanhuuteen.fi/sivu.php?artikkeli_id=690

- Marjo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti